Het Begijnhof van Hoogstraten (B) ontstond voor 1380. In de 16de eeuw werd het meermaals door brand geteisterd. Al die tijd bleef het hof beperkt tot een paar huizen die omringd werden door een stenen muur. De grote bloeiperiode van het Begijnhof ligt tussen de tweede helft en het einde van de 17de eeuw. Het aantal begijnen steeg toen tot 160 zodat er woningen moesten worden bijgebouwd. Vanaf de tweede helft van de 18de eeuw liep het aantal begijnen geleidelijk terug. In 1972 vertrok het laatste begijntje definitief uit het Begijnhof. Op elke voordeur in het hofje staat een naam een heilige, zo ook een deur met St. Augustinus.
De Begijnhofkerk is een driebeukige kerk in baksteen die in de jaren 1680-1687 door Libert Fabri werd gebouwd. Met uitzondering van de barokke voorgevel, is deze kerk aan de buitenzijde een sober gebouw.
De Sint-Pieterskerk is een rooms-katholiek gebedshuis, in de Kempense stad Turnhout (B), in het noorden van de Belgische provincie Antwerpen. Ze staat onder die naam bekend; niettemin is de officiële benaming Decanale kerk Sint-Pieter en Sint-Barbara. Vlakbij de koorommegang hangt een glas-in-loodraam, in 1903 geschonken door Joannes Josephus Adrianus Maria de Fierlant die voorzitter was van de kerkfabriek. Het verbeeldt de vier evangelisten en vier kerkleraren, waaronder St. Augustinus.
Op Tenerife ontdekten Joke Fijn van Draat met haar man een Augustinus in de kloosterkerk San Augustin van het voormalige Augustijnse Convent in Orotava. Deze katholieke kerk was de kerk van het klooster van Nuestra Señora de Gracia van de Augustijnerorde die gebouwd was bovenop de oude kapel van San Roque.
In Gelsenkirchen staat de St. Augustinuskerk. Gelsenkirchen is een provinciestad in het noorden van het Ruhrgebied, Noord-Rijnland-Westfalen, gelegen aan de rivier de Emscher en het Rijn-Herne-kanaal.
In 1874 werd de eerste steen door Pastoor Ludwig Schulte gelegd van de St. Augustinuskerk in neogotische stijl. De kerk werd gewijd in 1892. In 1904 werd deze verheven tot de belangrijkste kerk in Gelsenkirchen .
De Dom van Keulen is een gotische kathedraal in het centrum van de Duitse stad Keulen. Het is de hoofdkerk van het aartsbisdom Keulen. Daarnaast is het de grootste kathedraal in Duitsland en tevens een van de grootste in heel Europa.
De bouw begon op 15 augustus 1248 en kwam in de 15e eeuw stil te liggen. Pas eeuwen later, in 1824, werd de bouw hervat op basis van de originele ontwerpen. De dom werd, inclusief de kenmerkende torens, in 1880 uiteindelijk in neogotische stijl voltooid. Alleen het laagste gedeelte van de westelijke toren is nog uit de 13e eeuw.
De dom is gebouwd in de vorm van een kruiskerk en is inclusief het schip en de torens 144,58 meter lang en 86,25 meter breed. Het gebouw heeft een bijzondere inventaris, waaronder enkele glas-in-loodramen die dateren uit de 14e en de 16e eeuw.